Home » Londen 2012

Accommodatie gevonden!

31 januari, 2011

In augustus vorig jaar zijn we, zonder succes, op zoek gegaan naar verblijf tijdens de Olympische Spelen in 2012 (lees: op zoek naar verblijf (deel 1)). Deze week is het gelukt om een appartement te boeken! We hebben een appartement voor 6 personen kunnen reserveren voor ongeveer 2000 euro voor de duur van de Spelen (iets meer dan 100 euro per dag) en niet onbelangrijk, 15 minuten van het Olympisch park en redelijk dicht bij het Holland Heineken House! De eerste stap is dus gezet; nu nog hopen dat we ook nog tickets kunnen verkrijgen icon smile Accommodatie gevonden! . In dit artikel in ieder geval een update van de mogelijkheden om straks onderdak te vinden tijdens de Spelen.

Hotels

Via de grote hotelsites is het nog steeds niet mogelijk om kamers te reserveren voor de zomer van 2012. Hotelscombined (een aanrader als je op zoek bent naar hotels!) en booking.com gaan momenteel niet verder dan januari 2012 of december 2011. Zolang de ticketverkoop nog niet start en het nog niet bekend is hoeveel arrangementen er worden verkocht is de verwachting dat het erg lastig is om een hotel in de buurt van de onderdelen te vinden. Echter, na deze periode, komen er meer hotelkamers op de markt. Hoopgevend is dat er een initiatief is opgestart  door VisitBritain waarin hotels kunnen aangeven dat ze “faire” prijzen gaan hanteren in de periode van de Spelen (zie deze pagina). Inmiddels hebben 539 hotels aangegeven hieraan mee te doen. De enige optie om momenteel al een hotel te reserveren is door hotels individueel te benaderen. De 5 hotels die wij hebben aangeschreven gaven echter allemaal aan dat ze rond juni pas meer kunnen vertellen over de beschikbaarheid en tarieven van kamers.

Campings

We hebben begrepen dat er momenteel besprekingen zijn over vergunningen om een oranjecamping te openen in Londen. Zodra hier meer bekend over is zullen wij dit uiteraard laten weten. Bij de andere campings in Lee Valley Park die we benaderd hebben is het nog niet mogelijk om te reserveren en is er ook nog geen datum bekend wanneer de verkoop gaat starten. Ook hierover later vast meer nieuws.

Appartementen

Dan ons succesverhaal. Via holiday-rentals is het mogelijk om particuliere appartementen te huren. Afgelopen week hebben wij ongeveer 10 appartementen benaderd, waarvan we van enkele ook een prijs terugkregen voor de periode van de Spelen (27 juli tot 13 augustus). Waar vorige keer een verblijf voor deze periode nog zo’n £ 2800 kostte (€ 3300; een pond is momenteel ongeveer 0,85 euro waard, dus als je het bedrag deelt door 0,85 krijg je het bedrag in euro’s) kregen we direct al een aanbod voor £ 2000.  Met een beetje onderhandelen zijn we uiteindelijk rond de € 2000 uitgekomen (iets meer dan € 100 per dag) en hebben we een appartement gehuurd voor 6 personen op ongeveer 15 ov-minuten van het olympisch park en 20 minuten van het Holland Heineken House.  Ook via andere verzoeken kregen we meer respons dan vorig jaar augustus. Al met al een goed alternatief voor de naar verwachting duurdere hotels. Voor wie ook zelf op zoek wil gaan op holiday-rentals; het Olympisch park ligt in de wijk Newham, maar ook vanuit omliggende wijken als Haringey (het Holland Heineken House  bevindt zich in deze wijk), Hackney, Canary Wharf and Docklands, Islington en Waltham forest is het Olympisch park goed te bereiken. Ook in de buurt van de O² arena (op holiday-rentals: Southbank and Southwark) zit je erg centraal. Voor een overzicht van alle wijken in Londen kunt u deze kaart bekijken: wikipedia.

We zijn erg benieuwd naar uw ervaringen met het zoeken van verblijf. Heeft u al een appartement geboekt? Of wacht u eerst totdat de tickets in bezit zijn? Laat hieronder uw reactie achter.

http://www2.visitbritain.com/en/campaigns/Tourism2012Games/fair-pricing-practice-charter/index.aspxRegelmatig het laatste nieuws in uw mailbox? Ontvang vanaf nu onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mailadres in te vullen

Gerelateerde berichten:

 1. Op zoek naar verblijf (+ Update!)
 2. Hotels Olympische spelen Londen
 3. Extra hotelkamers beschikbaar in Londen, 45 % van de hotelkamers al volgeboekt

Tags: , , , ,

30 Reacties op “Accommodatie gevonden!”

 1. Marc says on: 5 februari 2011 at 08:34

  Beste mensen,

  Zo te lezen hebben jullie al een eerste succesje geboekt. Een mooi appartement voor 2000,- Euro.
  Ik zou graag eens met jullie in contact komen, bellen als dat kan.
  Je kan mij bellen op (nummer bekend bij ons).
  Doel is om even te overleggen hoe jullie alles hebben aangepakt, wat voor een appartement het is en of je nog meer tips and tricks voor ons hebt (wij willen nl met 2 kinds gaan).
  ALvast dank!
  Sportieve groeten Marc

 2. Jasper Gerritsen says on: 5 februari 2011 at 09:45

  Beste Marc,

  Dank voor je reactie. Het is inderdaad gelukt om een mooi appartement te boeken. Op dit moment lijkt een site als holiday rentals ook echt de enige manier om appartementen te boeken. Hotels en andere faciliteiten zijn, in ieder geval op dit moment, nog lastig te reserveren. Mijn verwachting is dat na de verloting van tickets, in mei / juni veel vervoerders en aanbieders van accommodatie in de markt gaan komen met aanbiedingen.

  Het ligt natuurlijk erg aan je budget en je comfort eisen waar je naar op zoek moet gaan. Zo zijn hotels duur, maar uiteraard met alle luxe én de mogelijkheid om dicht bij het Olympisch Park te boeken terwijl campings natuurlijk weer iets goedkoper zijn, maar weer wat verder van de stadions af liggen. Appartementen zitten er wat dat betreft een beetje tussenin (al is ook daar veel verschil in ruimte en afstand tot de stadions).

  Succes met je zoektocht, ben erg benieuwd wat jouw ervaringen zijn!
  Jasper

 3. M van Maasakkers says on: 5 februari 2011 at 14:50

  Wie heeft er zin omtijdens de olympische spelen per fiets meerdere evenementen te bezoeken.
  Overnachten kan op camping , bed en breakfest, hotel enz.

 4. wilco says on: 18 februari 2011 at 14:41

  Iemand al gelukt om een hotel te boeken tijdens de O.S.? Ben erg benieuwd wat hier de prijzen voor zijn/worden?

 5. wilco75 says on: 25 februari 2011 at 11:25

  Ook wij hebben een appartement gehuurd via home away voor een week (2e week O.S.). Huis ligt in queenspark (west londen). Nu de tickets nog!!

 6. klaartje says on: 16 maart 2011 at 22:25

  Gisteren hotel Avonmore geboekt via booking.com. Vier persoonskamer 110 pond per nacht incl engels ontbijt.
  Hopelijk gaat het nu ook nog met de tickets lukken.

 7. Glen says on: 16 maart 2011 at 22:47

  @klaartje, hoe heb je via booking.com kunnen boeken? De datum gaat toch maar tot februarie 2012, zoals bij veel sites.nl

 8. Marcel says on: 26 maart 2011 at 16:53

  @klaartje, Ga je deze zomer al naar London? Dan heb je die kaartjes nog niet nodig hoor. ;-)

  Zoals Glen al zegt, verder dan feb 2012 kom je nog niet.Eerst maar kaartjes hebben en dan verblijf zoeken.

 9. Corine says on: 11 augustus 2011 at 14:13

  Wij zijn al 1 jaar op zoek naar een accomodatie voor meer dan 10 personen. De prijzen gaan op dit moment 4 keer over de kop en wij hebben moeten constateren dat dit belachelijk en niet realistisch is. Je praat hier over € 4000,= per week op dit moment voor 10 personen. Ook via de sites die jullie noemen. Een engelse eigenaar excuseerde zich voor de prijs maar gaf aan dat deze prijzen worden geadviseerd door de verhuurorganisaties in engeland. Voor ons einde verhaal om naar london te gaan. Jammer.

 10. Coen says on: 11 augustus 2011 at 14:32

  Corinne, 400 Euro per persoon per week zijn normale bedragen hoor voor London, ik zou hier niet je Olympische ervaring vanaf willen laten hangen, al kan ik niet in jullie portemonnee kijken natuurlijk. Wel jammer.

 11. wilco says on: 11 augustus 2011 at 14:42

  10 persoonshuizen zullen inderdaad zeker schaars en daardoor niet goedkoop zijn. Echter 400 euro (heel iets minder) is ook hetgeen wat wij betalen voor een week, en heb dit huis al in februari geboekt. Was toen 1 van de goedkoopste. Dus als je nu nog voor 400 pp kan gaan, mag je misschien zelfs nog wel van geluk spreken. Ik heb hier ook al andere bedragen gelezen.

 12. Coen says on: 11 augustus 2011 at 15:02

  Ik heb een apartement geboekt via http://www.euracom.co.uk.
  Voor 10 overnachtingen,2 slaapkamers gelegen in Baker Street, dus hartje London. Ook handig voor als we naar het boogschieten in Lords gaan, ongeveer half uurtje lopen door Regents Park…

 13. Dietje Bakker says on: 16 februari 2012 at 14:34

  Ik woon in Londen en vlakbij Alexandra Palace. Wij zijn heel goed gesitueerd voor het openbaar vervoer naar het Olympisch Park, via trein, onderground en bus, naar centraal Londen en je kunt naar Alexandra Palace lopen of twee minuutjes met de trein. Wij hebben twee grote slaapkamers die we wel willen verhuren gedurende de olympische spelen als B&B. Ik ben Nederlandse en woon al 20 jaar hier.

 14. Jasper says on: 16 februari 2012 at 14:42

  @Dietje Bakker: De meeste Nederlanders hebben hier mooie appartementen gevonden via Holiday Rental. Als je je appartementen wilt verhuren raad ik je aan om hem hier even aan te melden!

 15. Dietje Bakker says on: 16 februari 2012 at 14:59

  Hi Jasper, bedankt voor je tip. Holiday rental is meer voor permanente verhuur van je appartement. Wij hebben gewoon een leuk huis met plaats voor de Olympische Spelen. Het leek mij als Nederlander wel leuk om dat te verhuren aan Nederlanders, ook omdat wij zo dicht bij Holland House zitten. Ik zal nog even verder zoeken.

 16. Anita Limpens says on: 16 februari 2012 at 19:39

  @Dietje Bakker:
  Ik lees dat u kamers verhuurd tijdens de Olympoische spelen. Ik ben alleen en afhankelijk van de prijs heb ik interesse in het huren van een kamer. Heeft u een indicatie van de kosten per dag/per week?
  MVG Anita Limpens

 17. Dietje Bakker says on: 16 februari 2012 at 20:56

  @Anita Limpens: Hi Anita, je kunt me e-mailen op dietjebakker@hotmail.com, dan kan ik je wat meer informatie geven

 18. Dietje Bakker says on: 16 februari 2012 at 22:09

  Hi Anita, je kunt me mailen op dietjebakker@hotmail.com, dan kan ik je wat meer informatie geven

 19. Marcel v M says on: 20 februari 2012 at 21:43

  Net terug van weekendje Londen. Ik zat in Rosemount Hotel Hounslow/Heathrow. Redelijk hotel, goede prijs en er is nog plek tijdens de OS. 5 kwartier van Olympisch Park, 30 minuten met bus naar Hampton Court Palace (Wielrennen + Tijdrit)
  http://www.booking.com/hotel/gb/rosemount-heathrow.en.html?aid=324346;dcid=1;dva=0

 20. hans says on: 4 maart 2012 at 20:51

  hallo,

  ik heb inmiddels geboekt bij LSE (universiteit) en nu kreeg ik een onlangs een aanbieding voor een nieuw 2 kamer-appartement via een dochter van een Nederlandse vriend die al enkele jaren in London woont.
  ze verhuurt voor 2 weken (ongeveer 500 britse pond per week).
  interesse? mail me dan: heerhans@home.nl

  groet.

 21. MarleenV says on: 9 maart 2012 at 09:08

  Ik vroeg mij af of er meer mensen verblijven op de camping2012 in Essex (http://www.camping2012games.co.uk/), die ook naar het HHH gaan. Zij hebben contact gezocht met de vraag welke behoefte er is qua vervoer. Ik heb ze verteld dat er een HHH is, maar ik schijn de enige te zijn. Ze geven aan vervoer te kunnen regelen, maar dan hebben ze wel zo vroeg mogelijk data en tijden nodig.

  Het gaat mij met name om vervoer terug vanaf Alexandra Palace naar de camping. De heenweg is vanuit het centrum wel goed te doen met het OV. Bovendien komt iedereen waarschijnlijk rechtstreeks vanaf een stadion naar het HHH.

  Ik zou dus graag eens inventariseren of meer mensen op deze camping zitten, het HHH willen bezoeken en vervoer terug geregeld willen hebben.

 22. Jasper says on: 9 maart 2012 at 09:45

  @MarleenV: Er zitten zeker meer Nederlanders op deze camping Marleen. Heb af en toe contact gehad met de eigenaar van deze camping en in een van de laatste nieuwsbrieven gaf hij zelfs aan op zoek te zijn naar NL personeel. Goed inderdaad om dit nu al te regelen. Deze camping is wat mij betreft een mooi alternatief voor de duurdere oranjecamping!

 23. PeterStrs says on: 12 maart 2012 at 20:55

  Heb ook geboekt op de camping2012games.co.uk. Er is wel redelijk dichtbij openbaar vervoer; ook naar HHH, volgens mij. Ik denk erover om m’n auto ‘s ochtends bij HH te parkeren, vandaar met ondergrondse naar O.S te gaan en ‘s avonds te eindigen in HHH, waarna je met auto weer naar de camping kan! Vind het wel wat vreemd dat je zo vroeg al alles moet betalen. Ben benieuwd of anderen dat al gedaan hebben? Een camping betaal je toch nooit vooruit?

 24. peter(dutch tickethunter) says on: 26 maart 2012 at 09:32

  Waarschijnlijk komen er vanaf mei ook weer goedkopere universiteitswoningen vrij. Ik heb zelf geboekt via universityrooms.co.uk. Vooral het international house en schafer house zijn in het centrum betaalbaar. Ik zit zelf voor een gemiddelde prijs van 46 euro in de 2 verblijven voor een periode van 2 weken.

 25. Arjenne says on: 21 april 2012 at 10:12

  Ik stuitte op http://www.airbnb.co.uk, een website waar appartementen worden aangeboden door particuliere verhuurders. Het ziet er betrouwbaar uit doordat huurders en verhuurders verplicht zijn om persoonlijke informatie achter te laten waaronder een foto en een toelichting op wie je bent en er worden aardig wat ‘recensies’ achter gelaten door eerdere huurders.

 26. c says on: 28 mei 2012 at 20:24

  ” 15 minuten van het Olympisch park en redelijk dicht bij het Holland Heineken House! ”

  mag ik vragen waar je dan verblijft?
  of welke wijk…

 27. Jasper says on: 31 mei 2012 at 10:26

  @c: We hebben een appartement in de wijk Walthamstow

 28. Mark Prakke says on: 17 juli 2012 at 13:58

  wij zoeken een huis voor 7 personen gedurende de PARAlympische Spelen. Is uw huis een optie?

 29. leo van den bosch says on: 9 september 2012 at 15:01

  @Dietje Bakker: Beste Dietje ik zoek een Dietje Bakker waarmee ik kennis maakte in Assen bij boer Meijer ik stond daar jaarlijks bij de TT en later ook tijdens de TT met mijn caravan.Ik heb je ook wel bezocht in Brussel (waterloo) ben jij deze Dietje het kan haast niet anders.Laat eens wat horen ik woon nu in Belgie en kom oorspronkelijk uit Bleiswijk. leovdb@skynet.be groeten.


  Copyright ©2010, Olympische Spelen Londen.nl | Algemene voorwaarden nieuwsbrief