Home » Hotel

Extra hotelkamers beschikbaar in Londen, 45 % van de hotelkamers al volgeboekt

29 januari, 2012

Met nog 6 maanden te gaan tot de Olympische Spelen beginnen in Londen is 45,7 % van de beschikbare hotel kamers gereserveerd. Dit blijkt uit cijfers van TravelClick, een onderzoeksbureau dat de hotelmarkt in de gaten houdt. Op dit moment is de nacht van de openingsceremonie, 27 juli 2012, de meest bezochte nacht met een bezettingsgraad van 46,9 % van de bedden. In vergelijking met voorgaande jaren zijn er dit jaar meer dan 300 % bedden geboekt in de periode van de Olympische Spelen.

Locog geeft 20 % van capaciteit terug

Vandaag werd bovendien bekend dat het organisatiecomité van Londen 2012, LOCOG, 20 % van zijn hotelreserveringen teruggeeft aan de markt. LOCOG heeft deze hotels in eerste instantie geclaimd om de sponsors te kunnen voorzien van tickets en verblijf. Naar nu blijkt zijn er hotelovernachtingen over, en deze worden dan ook weer teruggegeven aan de markt. In de cijfers van TravelClick zijn deze cijfers nog niet verwerkt, maar naar schatting gaat dit om in totaal 120.000 hotelovernachtingen.

Hotelovernachtingen per direct beschikbaar

De hotelovernachtingen komen per direct beschikbaar. Via Booking en Expedia, de 2 grootste hotelsites waar je de goedkoopste hotels kunt vinden, zijn inderdaad weer meer hotels beschikbaar dan vorige week. Als je zowel reis als hotel nog wilt boeken, dan moet je zeker op de site van Expedia kijken. Hier kun je pakketten kopen met vlucht & hotel en hierover krijg je vaak flinke korting op een combinatiepakket.

Heb je nog geen hotelovernachting geboekt, zorg dan dat je daar niet te lang mee wacht. Onze verwachting is dat de beschikbaarheid nu beter is en elke keer een beetje minder wordt. Via onze hotelpagina vind je meer tips om hotels te boeken.

 
Regelmatig het laatste nieuws in uw mailbox? Ontvang vanaf nu onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mailadres in te vullen

Gerelateerde berichten:

 1. Hotels Londen 2012 vanaf NU te boeken!
 2. Hotels Olympische spelen Londen
 3. Accommodatie gevonden!

Tags: , , , ,

18 Reacties op “Extra hotelkamers beschikbaar in Londen, 45 % van de hotelkamers al volgeboekt”

 1. Dries says on: 31 januari 2012 at 13:16

  Mensen, ik heb een 3-persoonskamer en-suite in het PARK HOTEL voor 18 nachten 26/7 – 13/8 over.

  Het is inclusief ontbijt en het is aan de prijs waaraan ze normaal gezien verhuren in de niet-olympische periode. http://www.hosteltraveler.com/England-hostels/Park-Hotel_East-London.htm . Prijs 990 pond voor de 18 nachten.

  Contacteer me vlug, anders moet ik dit afzeggen. miniemen at hotmail punt com

 2. klaartje says on: 1 februari 2012 at 19:57

  @Dries: Jammer dat het voor 3 personen is anders had ik er wel belangrstelling voor. Wij zijn met z’n 4 tjes

 3. emir says on: 5 februari 2012 at 14:51

  Weet iemand hoe ik tickets kan boeken naar de olympische spelen in londen 2012 zomer spelen en wanneer zijn de zomer spelen in juli of augustus

 4. Marcel van M says on: 6 februari 2012 at 12:21

  @emir: 27 juli – 12 augustus. Alle info vindt je op deze website. “ff” alle artikelen en de reacties lezen ;-) en je weet alles.

 5. Hans Nijmegen says on: 11 februari 2012 at 23:59

  Tip voor een ieder die nog een verblijf zoekt: http://www.crashpadder.com. Is een site waar particulieren een kamer aan kunnen bieden, ik heb zojuist voor een nette prijs (50 pond per nacht, maar ik ben alleen) 2 weken in hartje Camden kunnen boeken!

 6. peter (dutch tickethunter) says on: 31 maart 2012 at 11:40

  http://www.londonuniversityrooms.co.uk/
  en
  http://www.kcl.ac.uk/study/pg/accom/summeraccom/attachments/2011Individualrates.pdf
  Ik zou het deze maanden extra in de gaten houden, er komen vanaf de komende maanden nog wel wat goedkope accomodaties vrij.
  Ik verblijf zelf in the International House en het Schafer House voor een gemiddelde prijs van 46 euro per nacht..

 7. Jelte says on: 24 april 2012 at 16:56

  Lieve forumleden,

  Even een berichtje doordrenkt met teleurstelling en frustratie…
  Zoals iedereen hier zijn wij druk in de voorbereiding voor (onze eerste) de olympische ervaring! Als trotse eigenaar van inmiddels 11 sport-tickets en tickets voor 5 dagen HHH beloofd het een mooie tijd te worden! Natuurlijk hadden wij, als 1 van de eerste stappen een mooi appartement geboekt. Redelijke prijs, goeie ligging in een veilige buurt. Niet eens een appartement waarvan je denkt, te mooi om waar te zijn.
  Toch lijkt het erop dat wij slachtoffer zijn geworden van Phishing… bijna 2 maanden geleden kregen we bericht van Home Away, dat het e-mail adres via welke wij een boeking hebben gemaakt lijkt te zijn gebruikt voor Phishing en het werd ons afgeraden om geld over te maken. Wij hadden al een aanbetaling gedaan van 750GBP (900EU) en raakten direct een beetje in paniek. Na meermalen contact met home away lijkt het erop dat de eigenaar van ons appartement letterlijk van de aardbodem is verdwenen. Het vreemde is wel, dat het appartement echt bestaat en ook daadwerkelijk verhuurd is!
  donderdag gaan we aangifte doen en hopen dat het geld uiteindelijk weer terugkomt. maar erger dan dat we hebben geen appartement meer!
  We hopen / verwachten dat Home Away ons gaat helpen opzoek naar een nieuw appartement en dat alles uiteindelijk wel weer goed komt. Maar voor nu, is de voorpret even verdwenen…
  Ik hoop dat ik de enige ben die dit probleem heeft en dat we, straks in London, met z’n allen keihard kunnen lachen om dit kleine probleempje…

 8. Jasper says on: 24 april 2012 at 17:10

  @Jelte: Shit, dat is balen zeg. Hopelijk komt er nog een goede oplossing, heb je je aanbetaling via paypal gedaan?

  Ik heb overigens nog 2 hotelovernachtingen waar ik niks mee doe (2 augustus en 9 augustus), mocht je op deze dagen nog iets zoeken dan kun je ze gratis overnemen :-) Hopelijk komt het allemaal in orde!

 9. Jelte says on: 24 april 2012 at 19:50

  @Jasper: Dat zou wel hilarisch zijn, gewoon rondvragen wie er allemaal nog nachtjes over heeft qua hotelovernachtingen en dan zo ons verblijf bij elkaar sprokkelen ;-)
  Ik hou jullie op de hoogte hoe het verhaal zich verder ontwikkeld

 10. Theo says on: 25 april 2012 at 06:49

  @Jelte: Mij is hetzelfde overkomen. Betaling verricht aan Simone Sav?

 11. Jelte says on: 25 april 2012 at 07:24

  @Theo: Nee, ene Sharon… Is bij jou alles inmiddels weer goed?

 12. Theo says on: 25 april 2012 at 08:39

  @Jelte: Ik had de hoop dat HomeAway nog iets van een schadevergoeding zou uitbetalen, maar helaas. Ik heb me erbij neergelegd dat ik mijn geld kwijt ben.Het betrof overigens
  Property number: 863584
  Description: “Luxury 1 bedroom apartment in central London with FREE
  Unlimited WIFI”.

 13. Jelte says on: 25 april 2012 at 13:07

  Dat is hetzelfde appartement! Heb jij iets van bewijs dat het phishing is want ik ga morgen aangifte doen

 14. Theo says on: 25 april 2012 at 13:21

  @Jelte@Jelte: Het enige wat ik heb is de mail van HomeAway (die jij waarschijnlijk ook hebt) waarin zij aangeven dat hier sprake van phishing zou kunnen zijn. Waar ga aangifte doen en wat verwacht je ervan?.

 15. Jelte says on: 25 april 2012 at 16:42

  @Theo: We gaan aangifte doen gewoon in Amsterdam, en tjah eerlijk gezegd verwacht ik er van dat uiteindelijk het geld terug komt, het is naar een rekening gegaan dus er moet iets te vinden zijn en okal levert het niks op, stilzitten voelt erger. daarbij verwacht ik dat home away nog stappen gaat zetten voor ons, vooral op het gebied van het vinden van een nieuw en Betrouwbaar adres… Waarom heb jij besloten niks te ondernemen?

 16. Theo says on: 25 april 2012 at 18:21

  @Jelte: Van HomeAway verwacht ik niks omdat ze al aangaven niets meer voor mij te kunnen betekenen en ik zelf maar naar de politie moest gaan. Van de politie verwacht ik niks omdat die wel iets beters te doen hebben en het geld ongetwijfeld al van de rekening is gehaald.

 17. Ricardo says on: 28 april 2012 at 07:30

  Op welke manier hebben jullie betaald? Via creditcard of PayPal ben je in sommige gevallen beschermd tegen fraude. Misschien een optie om via de weg het geld terug te krijgen.

 18. Jelte says on: 1 mei 2012 at 12:28

  @Ricardo: wij zijn helaas niet zo slim geweest om te betalen met visa, maar het lijkt erop dat we iets nieuws gevonden hebben! Vanavond weet ik het zeker!


  Copyright ©2010, Olympische Spelen Londen.nl | Algemene voorwaarden nieuwsbrief