Home » Londen 2012

Mascotte London 2012 onthuld

21 mei, 2010

De organisatoren van de Olympische Spelen Londen 2012 hebben de twee mascottes voor de Spelen Wenlock en Mandeville onthuld, twee stripfiguren die lijken op grote ruimtewezens. De mascottes zijn ontworpen met behulp van input van families en kinderen. Kinderboekenschrijver Michael Morpurgo heeft het verhaal bedacht voor een animatieserie over de twee.

mascot20nw1jpg655221gma Mascotte London 2012 onthuld

Om de sport dichterbij kinderen te krijgen is er bewust gekozen voor mascottes die kinderen aanspreken. In de animatieserie wordt het verhaal verteld over de geschiedenis van de Olympische en Paralympische spelen. De namen van de mascottes zijn afgeleid van de plaatsen Much Wenlock en Stoke Mandeville, waar de voorgangers van de eerste moderne Olympische Spelen en Paralympische Spelen gehouden werden. De originele mascottes zijn gemaakt uit hetzelfde staal als waarvan nu het Olympisch Stadion wordt gebouwd.

In de Britse pers werden de mascottes, net als bij het logo overigens, behoorlijk onder vuur genomen. Lees hier een overzicht van enkele reacties.

Op Youtube is het ontstaan van de mascottes in een eerste animatie te zien:
Regelmatig het laatste nieuws in uw mailbox? Ontvang vanaf nu onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mailadres in te vullen

Gerelateerde berichten:

  1. Waar kun je de komende tijd nog tickets voor London 2012 kopen? (+ Update!)
  2. Olympisch dorp Londen 2012
  3. Plannen voor kabelbaan tussen Olympische stadions over de Thames

Tags: , , ,


  Copyright ©2010, Olympische Spelen Londen.nl | Algemene voorwaarden nieuwsbrief