Home » Toegangstickets

Meer dan 20 miljoen aanvragen voor tickets via London2012.com

28 april, 2011

Na het verstrijken van de deadline voor het inschrijven voor tickets afgelopen dinsdagnacht heeft de organisatie van London2012.com meer bekend gemaakt over het aantal aanvragen dat gedaan is op de website. In totaal hebben 1,8 miljoen mensen een aanvraag gedaan voor meer dan 20 miljoen tickets. De meeste aanvragen kwamen binnen voor de openingsceremonie, die meer dan 10 x zoveel aanvragen ontving dan er tickets beschikbaar zijn. Ook de 100 meter finale en de baanwielrenwedstrijden (finales) zijn erg veel aangevraagd.

568x300london2012stadiu Meer dan 20 miljoen aanvragen voor tickets via London2012.com
Ook veel vraag naar 100 meter finale in het Olympisch Stadion

Andere evenementen die in de eerste ronde uitverkocht zullen zijn, zijn de sluitingsceremonie, rhytmische gymnastiek, moderne vijfkamp, de triatlon en de eventing onderdelen bij de paardensport. Locog, het organisatiecommittee, gaf aan dat in 50 % van de onderdelen er loting plaats zal vinden voor de verdeling van tickets. Van alle aanvragen kwam 95 % uit Groot-Brittannië en 5 % uit de rest van Europa.

De helft van de onderdelen zijn nog niet uitverkocht. De tickets die nog beschikbaar zijn, komen waarschijnlijk in Juni of Juli op de markt. Mocht je nog geen tickets hebben dan is er dus nog zeker een mogelijkheid om de Spelen te bezoeken. Uiteraard heb je ook dan een Visa kaart nodig om tickets te kopen.

Succesvolle aanvragen worden vanaf 10 mei afgeschreven van je creditcard. Uiterlijk 24 juni krijg je bericht van de organisatie over welke tickets je krijgt toegewezen. Mensen die een aanvraag hebben gedaan via ATP krijgen al op 28 mei bericht over de toewijzing van tickets.

Via onze nieuwsbrief houden we je gratis op de hoogte van het laatste ticketnieuws. Heb jij je nog niet aangemeld? Laat dan hier je e-mailadres achter:

 
Regelmatig het laatste nieuws in uw mailbox? Ontvang vanaf nu onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mailadres in te vullen

Gerelateerde berichten:

 1. Meer dan 1 miljoen aanvragen voor tickets
 2. Nog één week om tickets te kopen bij London2012.com
 3. Eerste tickets toegewezen én afgeschreven via London2012.com!

Tags: , , , , ,

16 Reacties op “Meer dan 20 miljoen aanvragen voor tickets via London2012.com”

 1. Coen Koppes says on: 28 april 2011 at 12:14

  Het worden bijzonder spannende weken. Gelukkig heb ik voor het zwemmen de ”niet populaire” ochtendsessies gekozen, hopelijk heb ik dan meer kans. En volgens mij is het atletiek niet uitverkocht, dus als ik de Openings Ceremonie mis kan ik toch nog het Olympisch Stadion in.

  Succes allemaal die kaarten aangevraagd hebben!

 2. Coen says on: 28 april 2011 at 16:28

  Het wordt zeker spannend. Houd ook de website van ATP goed in de gaten, want hun webshop gaat natuurlijk ook weer een keer open. Ik heb ingezet op zwemmen, roeien en judo.

  Ook zou ik graag naar hockey en/of waterpolo gaan. Hoe pakken jullie dat aan? Ik neem aan dat je pas je kaartje koopt als het wedstrijdschema (en dus de eventuele wedstrijden van Nederland) bekend is/zijn?

  Groeten Coen

 3. Glenn says on: 28 april 2011 at 18:38

  Wij hebben vooral ingezet op atletiek. Verder veel verschillende sporten om het gewoon een keer van dichtbij mee te maken. Tennis op Wimbledon, Voetbal op Wembley, handbal, hockey, volleybal zwemmen….

  Ik neem aan dat de meeste pas kaarten voor de voorondes gaan bestellen als de wedstrijdschema’s bekend zijn. Wij hopen zo ook ons programma met Nederlandse deelnames aan te vullen.

  Ik kijk er van op dat maar 5% van de kaart aanvragen van buiten Groot Britanië komen, zal de kans op kaarten vergroten voor sporten die daar niet populair zijn.

 4. Esmee says on: 28 april 2011 at 18:38

  Zijn er nog kaarten te koop? Ik moet echt nog kaarten hebben voor turnen.. sowieso 2!!
  Wie kan mij helpen?

 5. sumar says on: 29 april 2011 at 13:51

  Jeetje wat is het spannend wij hebben allerlei verschillende onderdelen kaarten gekocht (o.a.athletiek, zwemmen, wielrennen, hockey) en nu is het echt afwachten, geen idee wat de kansen zijn…. nu maar hopen dat we niet overal voor uitgeloot zijn.
  Anders moeten we de kaarten aanvullen met de 2e ronde verkoop, maar we willen in ieder geval in alle stadions een keer naar binnen tijdens de OS.

  Vinden jullie het ook zo spannend wat je krijgt?

 6. Teun says on: 2 mei 2011 at 21:29

  Als je op je creditcard afschriften kijkt vanaf 10 mei, en je ziet dat het bedrag er af is dat er voor staat, dan weet je dus dat je de kaarten hebt toegewezen gekregen? hoe zit dat??

 7. Coen Koppes says on: 3 mei 2011 at 08:40

  Teun,

  Dit staat allemaal vermeld op de site van London 2012. Als er een bedrag wordt afgeschreven krijg je vervolgens voor 24 juni bericht welke kaarten je krijgt toegewezen. Tenminste; zo begrijp ik het.

  Het worden wederom spannende weken.

 8. wilco says on: 3 mei 2011 at 16:03

  wij hebben ingeschreven voor een basketbalwedstrijd, kwartfinales dameshockey (hoop op nederland en anders kunnen we altijd nog proberen aan kaarten te komen) 2 atletieksessies en teamdressuur paarden…Huis is al geregeld, nu maar hopen op kaarten.

 9. sumar says on: 4 mei 2011 at 11:58

  Teun, aan de hand van je creditcard afschrift zou je waarschijnlijk wel kunnen bepalen wat voor kaarten je “krijgt”.

  Ik hoor de trouwens dat er in Engeland iemand die perse bij bepaalde wedstrijden aanwezig wilde zijn en die heeft dubbele aanvragen gedaan. Indien alles wordt toegewezen, kost dat 34.000 pond !!

 10. Rob says on: 7 mei 2011 at 14:57

  Ik heb samen met een maat van mij soms ook dubbel ingeschreven. Dat hebben we alleen gedaan op wedstrijden die we écht heel graag willen. O.a. op de finale dames hockey en ook op een basketbal en tennis wedstrijd.

  Het is gewoon totaal gokken en geluk hebben. Ik heb ook werkelijk geen idee wat je kansen zijn. Wij hebben er voor gekozen om via ATP te boeken voor sporten die in Nederland minder populair zijn (basketbal en handbal) en dubbel ingezet op sporten die wel populair zijn (hockey en tennis).

  Ik had nog wel een vraag: wat zijn de mogelijkheden voor het verkopen van een kaart? Niet dat we straks met een hoop kaarten zitten die we dubbel hebben gekregen.

 11. Coen says on: 16 mei 2011 at 23:05

  Ik ben aan het denken om een apartement te nemen in London, is iemand hier bekend met Euracom.co.uk?
  Zij verhuren zeer veel apartementen, volgens mij voor redelijke prijzen, is dit bij iemand bekend?

  Groeten en bedankt.

 12. Jeannette says on: 23 mei 2011 at 08:31

  Is er bij iemand al wat afgeschreven van de creditcard? Ik heb kaarten besteld via de site london2012, niet via atp nl.

 13. wilco says on: 23 mei 2011 at 14:49

  Heb ook via london2012 besteld en tot op heden ook nog niks afgeschreven…. we wachten geduldig af… Het wordt vanzelf 26 juni.

 14. sumar says on: 23 mei 2011 at 14:59

  Mijn creditcard afrekening liep tot 15 mei en vanaf 16 mei zou het afgeschreven kunnen worden, dus helaas alleen mijn vakantiekosten uit Thailand stonden erop.
  Dus tja nog even geduld hebben…. nog 31 nachtjes ongeveer.

 15. Alex says on: 27 mei 2011 at 09:22

  Heeft iemand al reactie gehad van ATP?

 16. Jasper says on: 27 mei 2011 at 12:05

  Hoi Alex,

  ATP heeft vorige week een e-mail gestuurd met daarin een bericht dat de vraag dermate groot is dat ze meer tijd nodig hebben dan 28 mei. Nieuwe deadline voor de toewijzing van tickets is nu 17 juni.

  Nog even geduld dus!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Waar kun je nog tickets voor London 2012 kopen? | Olympische Spelen 2012 in Londen

  Copyright ©2010, Olympische Spelen Londen.nl | Algemene voorwaarden nieuwsbrief