Home » Vrijwilliger

Werken als vrijwilliger tijdens Londen 2012?

1 augustus, 2010

Inmiddels is de sollicitatieperiode voor vrijwilligers afgelopen. Volgens de organisatie hebben maar liefst 250.000 mensen zich aangemeld als vrijwilliger. In totaal worden er nu met 100.000 vrijwilligers gesprekken gevoerd om de uiteindelijke selectie terug te brengen tot 70.000. Het zal in de loop van het jaar wel mogelijk worden om te solliciteren voor het Holland Heineken House. Via onze site en nieuwsbrief houden we je hiervan uiteraard op de hoogte!

Op 15 september start de selectie voor vrijwilligers tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012 en de Paralympische Spelen, enkele weken later. In totaal worden 70.000 vrijwilligers gezocht voor allerlei verschillende werkzaamheden. Er worden bijvoorbeeld vrijwilligers gezocht voor de controle van tickets en voor het kopiëren van uitslagen op de persafdeling. Om in aanmerking te komen voor de selectie heeft de organisatie een aantal voorwaarden gesteld. Zo is het noodzakelijk dat je vloeiend Engels spreekt, dat je een training volgt en minimaal 10 dagen vrijhoudt tijdens de Spelen. Ook is het vanzelfsprekend ook een vereiste om een werkvergunning te hebben om in Engeland te werken. Dit is overigens voor EU-inwoners (met een EU-paspoort) geen probleem.

Het traject richting de Olympische Spelen verloopt via 5 stappen. 15 september komt er een aanmeldingsformulier op de officiële website, waarin je een vragenlijst moet invullen. Uit alle aanmeldingen wordt een selectie gemaakt van kandidaten die worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Deze gesprekken vinden plaats tussen februari 2011 en de eerste maanden van 2012 en vinden plaats in verschillende Engelse steden. De kosten voor reizen en overnachten in Engeland worden overigens niet vergoed (net als het verblijf tijdens de Olympische Spelen zelf).

Naar aanleiding van deze gesprekken krijg je een functie aangeboden tijdens de Spelen, die je eventueel nog kunt afwijzen. Je krijgt echter geen alternatieve vrijwilligers functie aangeboden. Afhankelijk van je functie moet je vervolgens begin 2012 een aantal trainingen volgen en een aantal tests doen.

Net als voor de verkoop van tickets heeft de officiële site nu ook een aparte site gemaakt voor vrijwilligers.  Deze site kun je via deze link vinden. Het is niet bekend hoe groot de kans is dat je als Nederlander of Belg ook daadwerkelijk aan de slag kunt als vrijwilliger, maar het is volgens de site zeker niet uitgesloten. Misschien is het leuk om in de reacties hieronder te vertellen of jij solliciteert en hoe je het sollicitatietraject beleeft!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de ticketverkoop via Twitter, onze RSS-feed of natuurlijk via de nieuwsbrief:
Regelmatig het laatste nieuws in uw mailbox? Ontvang vanaf nu onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mailadres in te vullen

Gerelateerde berichten:

 1. Werken in het Holland Heineken House in 2012?
 2. Aanmelden als vrijwilliger voor Londen 2012 vanaf vandaag mogelijk
 3. 70.000 vrijwilligers gezocht voor Londen 2012

Tags: ,

8 Reacties op “Werken als vrijwilliger tijdens Londen 2012?”

 1. R.O. says on: 11 augustus 2010 at 19:28

  Beste,

  Het domein Olympische-zomerspelen.nl gaat in de verkoop.

  Aangezien u een soortgelijke site heeft denk ik dat u wellicht interesse hebt in Olympische-zomerspelen.nl.

  U kunt al bieden v.a. 50 euro. De Nu-kopen prijs is 250 euro.

  Indien u interesse heeft dan kunt u een bod doen via mijn mailadres of op Sitedeals.nl

  Vriendelijke groet,

 2. Mariska Oosterhuis says on: 15 september 2010 at 11:28

  Ik ga me zeker aanmelden om vrijwilliger te zijn voor de Spelen 2012. Het lijkt me een geweldige ervaring, ik wil er sowieso al heen omdat ik enorm veel van sport houdt, maar een deel werken lijkt me ook iets fantastisch, dat je deel uitmaakt van het grootste evenement in Sport ter wereld.
  Gelijk inschrijven vandaag, en afwachten maar :)

  groet Mariska

 3. wilma says on: 7 april 2011 at 21:03

  ik heb mij ook aangemeld als vrijwilliger kreeg een paar weken geleden nog een mailtje dat ze me niet zijn vergeten.
  Dus ik heb nog steeds hoop het enige nadeel is wel dat ik nu geen tickets kan kopen voor de sporten maar dat neem ik voor lief.
  Want de olympische gedachte is toch nog altijd meedoen is belangrijker dan kijken in het geval van een vrijwilliger.
  Ik ga ook zeker heen en wat ik dan kan kijken zien we dan wel

 4. Wilma says on: 26 november 2011 at 14:04

  Het is gelukt
  Ik mag mij officieel vrijwilliger van London 2012 noemen
  Super leuk natuurlijk , wat ik precies moet gaan doen is nog niet duidelijk.
  Volgend jaar gaan we de volgende fase in naar London voor uitleg en training.
  Gelukkig heb ik mijn verblijf en vervoer voor de spelen al geregeld

 5. Marco says on: 26 november 2011 at 19:04

  Leuk, gefeliciteerd!

 6. Marja says on: 5 januari 2012 at 23:33

  Proficiat Wilma. Super! Ik zit nog steeds in spannende afwachting. Kreeg vorige week nog een mail dat ik nu gauw iets ga horen. Waar ga jij werken?

 7. DENNIS says on: 6 januari 2012 at 02:24

  IK KREEG VORIGE WEEK EEN MIAL DAT ER AL GENOEG VRIJWILLIGERS WAREN EN DAT ZE MIJN SOLLICITATIE NOG NIET BEHANDELD HADDEN. OFTEWEL IK HOEFDE NIET OP EEN PLEK TE REKENEN. ONTZETTEND JAMMER WANT IK HEB OOK GEEN KAARTEN GEKREGEN BIJ DE VOORVERKOOP. SCHRIJF JE NOG EEN REACTIE MARJA OF HET WAT GEWORDEN IS !

 8. Marja says on: 9 januari 2012 at 18:20

  Hoi Dennis,
  Wat raar? Had je wel een telefonisch interview gehad afgelopen zomer?
  Ik zit nog steeds in spanning. Ik zal het laten weten als ik iets gehoord heb.
  Marja

Trackbacks/Pingbacks

 1. Aanmeldproces vrijwilligers voor Londen 2012 gestart | Olympische Spelen 2012 in Londen

  Copyright ©2010, Olympische Spelen Londen.nl | Algemene voorwaarden nieuwsbrief