Home » Hotel, Londen 2012

Op zoek naar verblijf (+ Update!)

24 augustus, 2010

Op deze site proberen we alle informatie over het bezoeken van de Olympische Spelen van Londen 2012 te bundelen. Behalve het ticketnieuws en de trip naar Londen hoort daar natuurlijk ook het verblijf in Londen zelf bij. Afgelopen weekend hebben we geprobeerd om, zo’n 2 jaar voor de start van de Spelen, al accommodatie vast te leggen voor de gehele duur van de Spelen. Hieronder vind je een verslag van onze zoektocht en tips om zelf al aan de slag te gaan. Update na een week: 1 prijsofferte en een aantal reacties (zie appartementen)

Hotels

We zijn gestart met het zoeken naar hotels. De grootste hotelsite, booking.com, biedt maar liefst 822 hotels aan in Londen; Hotelscombined (een vergelijkingssite voor hotels, een aanrader) zelfs nog 500 meer. Helaas is het echter nog niet mogelijk om online al voor 2012 te reserveren, dus deze zoektocht strandde snel. Wel hebben we geprobeerd om een aantal veelbelovende hotels in de buurt van het Olympisch park direct te benaderen.  Ook dit bracht niet veel goeds; het schijnt dat Locog, het organisatiecommittee al veel van de beschikbare hotelruimte heeft opgekocht voor haar sponsors en officiële ticketagencies.

Camping

Pragmatisch als we zijn hebben we onze standaard snel een stukje lager gelegd en zijn we op zoek gegaan naar campings in de buurt van Londen. Omdat Londen groot is, en vervoer van de ene kant van de stad naar de andere kant vrij veel tijd in beslag neemt, hebben we ons beperkt tot campings in de buurt van het Olympisch Park. De camping die het dichtst bij het Olympisch stadion ligt, bleek echter ook nog geen reserveringen aan te nemen en kon ook nog niets vertellen over de tarieven. Dit zal ongetwijfeld een stuk hoger liggen dan de tarieven die nu gevraagd worden voor een overnachting.. De camping bevindt zich overigens in Lee Valley Park (linkje).

Appartementen

Dit is de meest veelbelovende categorie waarin we hebben gezocht. Veel particulieren bieden woonruimte aan in Londen tegen acceptabele tarieven via gespecialiseerde internetsites als Holiday-Rentals. Via deze site is het mogelijk om contact op te nemen met huizeneigenaren, en dat is dan ook wat we hebben gedaan. Na 2 dagen hebben we een aantal reacties teruggekregen op ons verzoek (woonruimte voor de duur van de Spelen voor 4 personen), al is ook hier de keuze schaars voor de appartementen in de buurt van het Olympisch Stadion. Enkele verhuurders gaven aan al vol te zitten voor de Spelen, andere namen reserveringen pas vanaf volgend jaar aan en van weer anderen wachten we nog op de reactie. Het is in ieder geval een poging waard. Mocht je zelf ook willen zoeken in deze lijst met appartementen, via deze link kun je op je eigen eisenpakket samenstellen (data staan al goed ingevuld!).

Update 29 Augustus: Na een week zijn er verschillende reacties binnengekomen van huiseigenaren via holiday-rentals, waaronder 1 concreet aanbod. Voor een zes-persoons appartement een kilometer of 10 van het Olympisch Dorp wilde de eigenaar in totaal £2675 hebben. Gezien ons beperkte budget gaan we nog even verder op zoek naar accommodatie.

Conclusie

Een middag huizenjacht in Londen heeft helaas nog niets opgeleverd, buiten wat contacten waar we wellicht volgend jaar wat aan hebben. Net als de tickets en de reis naar Londen toe, blijken veel hotels, campings en huizeneigenaren nog geen reserveringen aan te nemen. Ook lijkt het er op dat veel hotels al gereserveerd zijn door het organisatiecomité Locog. Vooralsnog vestigen wij onze hoop op de huiseigenaren, en gaan we gestaag verder met het benaderen van eigenaren.

Heeft u een tip voor verblijf in Londen? Reageer dan op het bericht hieronder of via contact. Erg bedankt alvast!
Regelmatig het laatste nieuws in uw mailbox? Ontvang vanaf nu onze nieuwsbrief door hieronder uw e-mailadres in te vullen

Gerelateerde berichten:

 1. Accommodatie gevonden!
 2. Hotels Olympische spelen Londen
 3. Hotels Londen 2012 vanaf NU te boeken!

Tags: , , , , ,

12 Reacties op “Op zoek naar verblijf (+ Update!)”

 1. Dick D. says on: 6 september 2010 at 20:42

  Ik heb mijn studio al geboekt voor de OS. Er was geen prijsvehoging ivm OS.
  Dus…..zeer goed betaalbaar. Bij: Holiday Lets London.

 2. John says on: 10 september 2010 at 12:09

  Hoi, ik volg het allemaal op de voet, zeer nuttige informatie op je site.
  Ik denk dat het vinden van een beetje fatsoenlijke accomodatie nog het moeilijkst van alles gaat worden, wij willen 2 weken naar Londen komen, combinatie Olympische Spelen(waarbij we voor 3 á 4 sporten preoberen kaarten te regelen)en voor de rest lekker vakantie met de bezienswaardigheden en een paar leuke dingen voor de kinderen, London Zoo enz.
  Met 2 kinderen, die dan 9 en 6 zijn wordt het lastig, het liefst zoek je dan een huisje, vakantieparkje ofzo i.p.v. een appartement. Ik denk dat we iets verder dan londen alleen moeten kijken, Qua openbaar vervoer kan je overal zo komen lijkt me.

 3. Cora says on: 15 september 2010 at 12:43

  Hoi ik ben op zoek naar een staancaravan of vakantiehuisje voor vier persoonen wij willen 2 weken naar de spellen en de atletiek nummers volgen we hopen dat mijn zoon mee kan doen met de spelen maar het komt wij schijnlijk te vroeg voor hem maar kijken is dan ook leuk we wachten af wie nederland mag vertegen wordigen met de atletiek nummers.

 4. Cora says on: 15 september 2010 at 12:43

  Hoi ik ben op zoek naar een staancaravan of vakantiehuisje voor vier persoonen wij willen 2 weken naar de spellen en de atletiek nummers volgen we hopen dat mijn zoon mee kan doen met de spelen maar het komt wij schijnlijk te vroeg voor hem maar kijken is dan ook leuk we wachten af wie nederland mag vertegen wordigen met de atletiek nummers.

 5. Marie-José says on: 15 september 2010 at 15:25

  Ik wil ook heel graag naar de olympische spelen en wel naar het paardrijden. Het zal wel extra moeilijk zijn vor mij, want ik zit in de rolstoel, maar ik kijk wel of het lukt. Ik heb al wel een hotel op het oog, het Holiday Inn Hotel in Greenwich als dat lukt hoop ik, want ik weet dat ze daar aangepast kamers hebben.

 6. Siegfried says on: 16 september 2010 at 11:36

  Ik heb zonet een appartement geboekt voor de volledige periode van de olympische spelen bij holiday lets london. De prijzen waren de normale prijzen.

  Je kan bij westminster ook reeds studentenflats huren: westminster.ac.uk/summeraccommodation . Gewoon mailen en dan antwoorden ze.

  Groeten

 7. Mariska Oosterhuis says on: 17 september 2010 at 09:31

  Die studentenaccomodatie lijkt me wel wat, enig idee of je dat nu al moet betalen of kan dat ook later? ik ben ook van plan mensen aan te schrijven. Ik wil eigenlijk werken als vrijwilliger daar, en hopelijk wat meekrijgen van tennis, wielrennen en kanovaren/roeien.

 8. Marco B says on: 13 november 2010 at 13:11

  Hallo,
  Ik weet dat de Oranjecamping een groot kampeerterrein in het hart van de olymsiche spelen heeft, naast de O2 arena.Dichterbij kan dus niet. Er zullen plaatsen zijn voor eigen tenten maar ook vooropgezette groepstenten en luxe volledig ingerichte tenten. Er zullen zelfs hotelkamers op deze camping gebouwd gaan worden. Gezien de locatie en alle kosten om iets dergelijks voor 3 weken te bouwen, zullen de prijzen niet goedkoop zijn. Dit ook omdat het een 24/7 evenement betreft waar slapen een klein onderdeel is. Ik heb begrepen dat de verkoop rond maart april voor voorinschrijving open gaat. De vraag is inmiddels enorm dus snelle inschrijving zal nodig zijn.

 9. S.Smaling says on: 16 januari 2011 at 20:24

  I am looking for à place of my camper or moterhome when THE O2 is goiing
  Gr. Simon

 10. Jasper Gerritsen says on: 17 januari 2011 at 17:02

  Hi Simon,

  There are several camping sites in the neighbourhood of London where you can stay with your camper. There are also rumours about an “oranjecamping”, a camping site for Dutch people, in the O2 area. We will inform more about camping sites and other ways to stay in London during the Olympics in the near future.

 11. Mirjam says on: 29 april 2012 at 11:52

  Hi, appartment availeble from the 4th of August till the 10th of August.
  1 bedroom flat, sleeps 4
  One stop from Olympic park, next to Victoria park.
  £250 per night

 12. GastGezin says on: 15 juni 2012 at 22:25

  op ca 35miles afstand van de onderdelen in Weymouth met een reistijd van iets minder als een uur (wij zijn bereid om tegen onkosten voor taxi te spelen) hebben wij een ruime slaapkamer beschikbaar, en een badkamer met ligbad en toilet (welke alleen door u gebruikt zal worden tijdens verblijf), 4 personen slapen hier eenvoudig en ruim (2 persoons bed en 2 eenpersoons bedden) de bedden zijn wat aan de korte kant als je 2m groot bent, maar voor iedereen is een goede nachtrust mogelijk

  mogelijk voor gezin of kleine groep

  het verblijf zal zijn bij een nederlands gezin welke zelf ook 3 minderen hebben, dus kinderen geen probleem

  ontbijt en avondeten behoren tot de mogelijkheden dit tegen onkosten.

  gebruik van extreem ruime keuken en woonkamer is geen probleem.

  biedingen en informaie vraag zijn welkom

  Groet

Trackbacks/Pingbacks

 1. Verblijf vinden voor Londen 2012 | Olympische Spelen 2012 in Londen

  Copyright ©2010, Olympische Spelen Londen.nl | Algemene voorwaarden nieuwsbrief