Home » Overnachten tijdens Londen 2012

Overnachten tijdens Londen 2012

Er zijn veel verschillende manieren om in de buurt van de onderdelen te verblijven. Wil je dichtbij de onderdelen slapen of ben je bereid om elke dag naar de onderdelen te reizen? Wil je de luxe van een hotel of juist de gezelligheid van een camping? Natuurlijk is ook het budget een reden om voor een verblijf te kiezen. Op deze pagina hebben we de voor- en nadelen op een rij gezet van het verblijven tijdens de Olympische Spelen in Londen op campings, in appartementen en in hotels. We helpen je graag op weg door de mogelijkheden op een rij te zetten:

Hotel in Londen

09015room1 Overnachten tijdens Londen 2012

Afstand naar de onderdelen: *****
Prijs: * (vanaf € 75 per persoon per nacht)
Entertainment: **
Beschikbaarheid: ***
Luxe: *****

Wanneer te boeken? Vanaf NU mogelijk! Bekijk hier de mogelijkheden

In de voorbereiding op de Spelen is er veel ophef geweest over de beschikbaarheid van hotels. Het organisatiecommittee van Londen 2012, Locog, heeft namelijk veel van de hotels in de buurt van de Olympische stadions gereserveerd voor sponsors en voor partners van de Spelen. Deze partijen hebben de eerste optie op deze gereserveerde hotels en pas als deze partijen geen gebruik maken van de kamers, gaan ze in de verkoop voor consumenten. Hierdoor kan het dus goed zijn dat er een paar maanden voor de Spelen (of later zelfs nog) hotelkamers vrij komen. Zeker voor last-minute boekers biedt dit wellicht mogelijkheden om goedkoop aan luxe verblijf te komen.

Het grote voordeel van hotels is voornamelijk de nabijheid van de Olympische onderdelen en natuurlijk de verzorging. Echter, de verwachting is dat de prijzen vrij hoog zijn, zeker als je van plan bent om een week of langer te blijven. Onze inschatting is dat een 2 persoonskamer in een 3-sterren hotel voor minimaal 150 euro per nacht geboekt kan worden.

Hoe reis je naar het appartement?

  • Vliegtuig
  • Ferry
  • Trein

Camping in (de buurt van) Londen

indexmain Overnachten tijdens Londen 2012
Afstand naar de onderdelen: *
Prijs: ***** (vanaf € 11 per persoon per nacht)
Entertainment: *****
Beschikbaarheid: ****
Luxe: *

Wanneer te boeken? Vanaf nu; vooral eerste maand veel beschikbaarheid. Bekijk hier de mogelijkheden

Tijdens de Spelen zijn er aardig wat campings in de buurt van Londen. Sommige zijn al bestaand, andere worden speciaal voor Londen 2012 aangelegd. Hoewel je zelf een tent of caravan moet meebrengen, is het zeker op de tijdelijke campings ook mogelijk om een tent of caravan te huren voor de duur van de Spelen. Op de campings zijn vaak podia waar artiesten optreden en schermen waar je de Spelen ook vanaf de camping kunt volgen.

Het grote voordeel van verblijven op een camping is dat dit de goedkoopste manier is om in de buurt van Londen te slapen. Als je goed zoekt, kun je al een camping plaats (tent) reserveren voor 20 pond per dag, zo’n 23 euro. Kampeerplekken met elektriciteit en meer ruimte zijn natuurlijk iets duurder en hoe dichter je bij Londen komt, hoe hoger de prijzen.

De prijzen voor een week op de camping variëren van zo’n 140 pond (160 euro, met een tent en een plek van 3 m²) tot 1000 pond (1150 euro met een caravan en een 8 m² plek). Op deze pagina hebben we alle campings op een rij gezet, let op, sommige kun je al boeken!

Hoe reis je naar de camping?

  • Ferry
  • Autotrein

Bij huur van tent ook:

  • Vliegtuig en trein

Appartement in Londen

8140361296612441308 Overnachten tijdens Londen 2012

Afstand naar de onderdelen: ***
Prijs: *** (vanaf 25 euro per persoon per nacht)
Entertainment: *
Beschikbaarheid: ****
Luxe: ****

Wanneer te boeken? Nu al mogelijk! Bekijk hier de mogelijkheden

Tijdens de Olympische Spelen is het ook mogelijk om van particulieren een appartement of kamer te reserveren. Er zijn veel appartementen beschikbaar, met de mogelijkheid om zelf te koken. Het voordeel van de appartementen is dat ze redelijk geprijsd zijn, en toch in de buurt van de Olympische stadions te vinden zijn. We hebben zelf verschillende aanvragen gedaan en een gemiddelde kamer (4 personen, in de buurt van de stadions) is al te vinden vanaf ongeveer 100 pond per dag. Bij het boeken van een kamer is er bovendien altijd wel mogelijkheid om te onderhandelen over de prijs. Voor ongeveer 700 pond kun je dus al een hele week in Londen vertoeven tijdens de Olympische Spelen volgend jaar!

Hoe reis je naar het appartement?

  • Vliegtuig
  • Ferry
  • Trein

 

 


  Copyright ©2010, Olympische Spelen Londen.nl | Algemene voorwaarden nieuwsbrief