Home » Campings in (de buurt van) Londen

Campings in (de buurt van) Londen

 

Normaal gesproken zijn er maar een paar campings in de buurt van Londen, die bovendien ook vrij weinig plaatsen hebben. Engeland staat immers ook niet echt bekend om zijn lekkere weer. Echter, in de zomermaanden schijnt de zon in Londen vaker dan in Amsterdam en ook valt er minder regen dan in onze hoofdstad. Met de vaak gunstigere prijs van een campingplaats ten opzichte van een hotel of appartement is kamperen tijdens de Olympische Spelen in 2012 een erg goed alternatief. Op deze pagina zetten we de verschillende opties voor campings op een rij, met daarbij ook de afstanden tot de dichtstbijzijnde Olympische Stadions.

Campings in de buurt van Londen

De meeste Olympische onderdelen vinden in de stadions in en rond het Olympisch park plaats. Onderstaande campings zijn dan ook een goede uitvalbasis om tegen weinig verblijfskosten, toch de Spelen van dichtbij te kunnen mee maken. Een week op een camping is namelijk al mogelijk vanaf zo’n 140 pond (voor 2 personen met een tent).

“Camping 2012 Games”, Navestock, Essex
satelitephoto Campings in (de buurt van) Londen

Afstand tot: Olympisch Stadion 27 km (google maps),met ov 45 minuten; Hadleigh Farm (MTB) 40 km (google maps)
Klik hier om naar de site te gaan van deze camping

Deze camping is, zoals de naam doet vermoeden, speciaal ingericht voor de Olympische Spelen van Londen. Op een terrein in de buurt van Navestock, een klein dorpje ten oosten van Londen, wordt voor de Spelen namelijk een tijdelijke camping ingericht. De capaciteit van deze camping is groot genoeg om zo’n 800 personen per nacht te herbergen. Er worden verschillende sanitairblokken en toiletten op het terrein neergezet, die bovendien erg goed schoon gemaakt worden. Naast de plekken voor tent of caravan komt er ook een groot podium en is er een bar waar gegeten en gedronken kan worden óf natuurlijk naar de Olympische onderdelen gekeken kan worden! Vanaf de camping is het met openbaar vervoer ongeveer 45 minuten reizen tot het Olympisch park. Er is bovendien een shuttlebus die bezoekers van de camping naar de dichtstbijzijnde stations brengt (Heydon Bois), vanwaar je een directe trein naar het Olympisch Park kunt nemen.

De prijzen lopen uiteen van zo’n 20 pond per nacht (een kleine plek voor een tent (3 m²), voor 2 personen + 1 auto) tot 44 pond per nacht (een grote plek met electriciteit (8 m²), voor 2 personen + auto). De verkoop is nu al gestart. Via de website kun je direct een plek boeken. Mocht je zelf geen tent hebben, dan kun je deze bovendien ook via de website huren. Wees er wel snel bij, volgens de eigenaar is de helft van het aantal plaatsen inmiddels al bezet!

Bekijk hier informatie over de camping. Via de website kun je ook direct een reservering plaatsen!

Oranjecamping, vlakbij O2 arena, Thames gebied, Londen

De beste en leukste camping om te overnachten én dicht in de buurt te zijn van de Olympische onderdelen is de oranjecamping. Deze camping, waar ruimte zal zijn voor eigen tenten maar ook (luxe) tenten gehuurd kunnen worden wordt opgebouwd voor de periode van 25 juli tot en met 13 augustus. De camping wordt op ongeveer 7 minuten wandelen van de O2 arena (North Greenwich Arena) gebouwd en er zal ruimte zijn voor 4000 sportliefhebbers per dag. Meer informatie over de oranjecamping vind je hier.

Heb jij nog een camping gevonden die hier niet bij staat? Mail ons dan even zodat we hem aan het overzicht kunnen toevoegen!

 

Trackbacks/Pingbacks

  1. Camping londen | Fhmarketinggro

  Copyright ©2010, Olympische Spelen Londen.nl | Algemene voorwaarden nieuwsbrief