Home » Reizen naar Londen 2012

Reizen naar Londen 2012

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen. Wil je zo snel mogelijk in het centrum van Londen aankomen? Of is het belangrijk dat je de caravan mee kunt nemen? Ook hier speelt budget natuurlijk een rol! Hieronder lees je meer over de mogelijkheden om in de periode van de Olympische Spelen naar Londen toe te gaan.

Met het vliegtuig naar Londen 2012

Reistijd vanaf Schiphol: 3 uur (met inchecken en uitchecken)
Prijs: Vanaf 160 euro retour per persoon
In de verkoop bij: Worldticketcenter

Met het vliegtuig naar Londen is één van de snelste manieren om in Londen te komen. Er gaan vanuit verschillende bestemmingen verschillende vluchten naar Londen. Het meest eenvoudig om al deze aanbieders te vergelijken is door een ticketvergelijker te gebruiken. Deze vergelijkers zetten alle tickets op een rij zodat je altijd de goedkoopste tickets hebt. Het meest complete overzicht vind je via worldticketcenter. Het voordeel van deze site is dat hij behalve veel aanbieders ook prijzen via alternatieve luchthavens in België en Nederland laat zien waardoor je in één zoekopdracht de goedkoopste vliegtickets kunt vinden. Probeer de zoekmachine van worldticketcenter zelf en vind de goedkoopste tarieven naar Londen.

Met de boot naar Londen 2012

stenahollandica1 Reizen naar Londen 2012
Reizen met de ferry duurt langer, maar is vaak wel iets goedkoper

Overtocht vanuit Hoek van Holland: 6,5 uur
Prijs: Vanaf 125 euro retour per persoon
In de verkoop bij: Stenaline (klik hier om tickets te kopen)

Er zijn verschillende partijen die een boottocht naar Engeland aanbieden. In Nederland is Stenaline zeker voor de bestemming Londen erg aantrekkelijk. Vanuit Hoek van Holland vertrekken dagelijks 2 boten naar Harwich. De overtocht duurt ongeveer 6 uur. Vanuit Harwich is het nog ongeveer 1,5 uur met de trein naar het centrum van Londen. Qua overstap in Harwich sluit de trein overigens prima aan op de aankomst van de ferry. Naast de dagvaarten is het ook mogelijk om te overnachten op een boot. Je kunt een kamer regelen waar je kunt slapen, en op deze manier een dure overnachting uitsparen. ‘s Ochtends ben je dan rond 8.30 uur in Londen.

Alle opties en de laatste aanbiedingen vind je op de site van Stena Line. De verkoop is begin juli gestart, en zeker voor de spelen is er op dit moment nog genoeg beschikbaarheid. Wacht dus niet te lang met boeken!

Mocht je naar een camping gaan, de Ferry van Stena Line kan ook auto’s meenemen.

Met de trein naar Londen 2012

5818392099cbc7ed810b Reizen naar Londen 2012

Met de trein ben je binnen 5 uur in het centrum van Londen (St. Pancras)

Reistijd vanaf Amsterdam: 4.45 uur (1 x overstappen in Brussel)
Prijs: vanaf 150 euro retour per persoon
In de verkoop vanaf: 21 juni 2011 (klik hier om tickets te kopen)

Tegenwoordig is het al mogelijk om binnen 5 uur van Amsterdam naar London St. Pancras te reizen. Wel moet je dan in Brussel overstappen. Het grote voordeel van reizen per trein is dat je midden in het centrum van Londen (St. Pancras) aankomt en dat je in de trein zelf veel meer bewegingsruimte hebt dan bijvoorbeeld in het vliegtuig. Per dag gaan er vanaf Brussel 12 treinen naar Londen. Treintickets kun je boeken via NS Hispeed en zijn waarschijnlijk vanaf nu te boeken op de website. Hier vind je meer informatie.

 

Met de auto naar Londen 2012

Reistijd: afhankelijk waar je de oversteek maakt; minimaal 6 uur
Prijs: vanaf 30 euro pp + auto voor de overtocht (benzine + tolkosten niet meegerekend)
In de verkoop: vanaf nu

Voor veel bezoekers van de Spelen is een combinatie van auto / ferry of trein een goede optie. Zeker als je op één van de campings wilt verblijven, met eigen tent of caravan, is het handig om veel bagage mee te kunnen nemen. De makkelijkste manier is om de boot van Stena Line te nemen vanaf Hoek van Holland en vervolgens naar Londen door te rijden. Dit is al mogelijk vanaf ongeveer 130 euro per persoon (obv 2 personen + 1 auto) tijdens de Spelen. In de boekingsmodule van Stena Line kun je op stap 2 aangeven dat je je auto mee wilt nemen. Hier kun je de reis reserveren.

Alternatief is om met de auto naar Calais te rijden en hier met per ferry de oversteek te maken. In de omgeving van Calais gaan ook verschillende ferries. In ongeveer 2 uur bent vanuit Duinkerken in Dover en dit kost u slechts 30 euro per persoon (obv 2 personen + 1 auto). Deze reis kunt u boeken via DFDS Seaways.

Ook Seafrance biedt vergelijkbare reizen aan vanuit Calais, maar is iets duurder (vanaf 37 euro pp obv 2 personen en 1 auto).

 


  Copyright ©2010, Olympische Spelen Londen.nl | Algemene voorwaarden nieuwsbrief