Home » Oranje wielerplein tijdens de wielrenwedstrijden

Oranje wielerplein tijdens de wielrenwedstrijden

Tijdens de Spelen vindt de wielerwedstrijd voor een groot deel buiten Londen plaats. Alleen de start en finish zullen in het centrum van Londen plaats vinden op the Mall. Hieronder vind je het hele parcours met daarin een aantal highlights.

cyclingroadraceroute Oranje wielerplein tijdens de wielrenwedstrijden
Het wielerparcours van Londen 2012 (klik op de afbeelding voor een grote versie)

 

Oranjewielerplein bij Hampton Court Palace

Veel bezoekers van onze site hebben de wielrenevenementen in de eerste week van de Spelen met vet in de agenda gezet. Het evenement is immers gratis te bezichtigen én met Marianne Vos hebben we een mooie kanshebster op Olympisch goud. Marianne Vos heeft met de Nederlandse ploeg vorig jaar in augustus het parcours verkend. Hier vind je een korte NOS reportage van deze trip. Het hele parcours is inmiddels ook bekend en te vinden op onze website. Eén van de mooiste plekken om de koers te volgen is bij het Hampton Court Palace. “Bij het Hampton Court Palace hoop ik op een oranje gekte. Dat is zo’n mooie plek en daar kom ik twee keer langs!”, aldus Marianne Vos die ook het gezicht is van de Oranje Toertocht. Aangezien ook deelnemers van deze toertocht bij het Hampton Court Palace te vinden zijn, lijkt deze locatie dan ook het officieuze oranjewielerplein te worden waar veel Nederlanders zich verzamelen om Marianne Vos naar goud te zien rijden!

Hampton Court Palace ligt ongeveer 30 kilometer van het Olympisch Park vandaan en is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Naast de wegwedstrijd starten ook de tijdritten voor heren en dames vanaf deze locatie.

6 Reacties op “Oranje wielerplein tijdens de wielrenwedstrijden”

 1. Ton van Wieringen says on: 25 april 2012 at 15:33

  Ik wil de mannen-wegwedstrijd gaan bekijken op 28 juli. Ze rijden 9 rondjes in het heuvelachtige natuurgebied Box Hill=135 km van de totale route van 250 km. Hier worden 15000 toeschouwers toegelaten. Hoe kom ik er in? Over tickets voor dit gebied is nergens iets te vinden. Wie weet er iets over?

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. Arnold says on: 20 mei 2012 at 15:50

  Ik heb de Eurostar geboekt naar Londen, en ik verblijf nabij Hampton Court Palace. Heb je voor het oranje-wielerplein kaarten nodig om daar te mogen komen??? Als je geen deelnemer bent van de oranje-toertocht??

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Ton van Wieringen says on: 29 mei 2012 at 17:18

  Kaarten voor Box Hill vanmorgen snel uitverkocht.
  Om 11 uur ging de verkoop van start maar ik heb geen tickets kunnen bemachtigen.
  Jammer.
  Komen er nog kansen?

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. Irene says on: 15 juni 2012 at 12:19

  Zijn er nog kaarten voor box hill en zoja hoe kan je deze kaarten kopen?

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. Marcel v M says on: 7 juli 2012 at 08:18

  Het beroemde dweilorkest Kleintje Pils uit Sassenheim gaat naar de Olympische Spelen. Dat maakte het vrijdagavond bekend via Twitter.

  ‘Het is geweldig dat we erbij mogen zijn. We willen Holland promoten en laten zien dat Nederlandse fans positief en geliefd zijn’, aldus een woordvoerder van het orkest. Gespeeld zal er worden tijdens de wegwedstrijden van de wielrenners op 28 en 29 juli. Ook zal het orkest ‘de Nederlandse sfeer gaan scheppen op de Oranjecamping en het Holland Heineken House.’

  BeantwoordenBeantwoorden
 6. Michel says on: 25 juli 2012 at 21:13

  Ik wil op woensdag 1 augustus de tijdrit dames bezoeken. Het is mij niet helemaal duidelijk of je voor het wielerplein bij Hampton Court Palace wel of geen kaarten nodig hebt. Kan iemand mij hier antwoord op geven?

  BeantwoordenBeantwoorden

Laat een reactie achter:

Niet elke keer uw gegevens invullen? Maak dan hier een profiel aan.  Copyright ©2010, Olympische Spelen Londen.nl | Algemene voorwaarden nieuwsbrief