Home » Creditcard voor aankoop tickets Londen 2012

Creditcard voor aankoop tickets Londen 2012

Om via de officiële website tickets voor de Spelen te kopen heb je een creditcard van Visa nodig. Door het sponsorcontract voor de Spelen van Visa heeft dit bedrijf exclusiviteit op de verkoop van tickets afgedwongen (lees ook dit artikel) en is het niet mogelijk om via andere betaalmethodes tickets te kopen. Erg vervelend, omdat een Visa kaart bij de meeste banken niet te verkrijgen is en daardoor veel Nederlanders geen Visa-card hebben. Om straks toch tickets te kopen via de officiële website (via ATP is het wel mogelijk om met andere betaalmethodes tickets te bestellen), is het dan ook noodzakelijk om een kaart van Visa te hebben. In voorbereiding op de verkoop die start in maart hebben we de opties qua creditcards op een rij gezet, zodat u goed voorbereid bent wanneer de verkoop start.

VISA of Mastercard?

De officiële organisatie van Londen 2012 accepteert bij de verkoop van tickets alleen creditcards van VISA. Andere kaarten, zoals Mastercard, worden niet geaccepteerd. Als u een kaart wilt aanschaffen, let er dan op dat u een VISA kaart aanschaft!

Waar moet ik op letten bij keuze voor creditcard?

Ten eerste is het erg belangrijk om naar de limiet voor de creditcard te kijken. Vooral als u van plan bent om veel tickets te kopen is het zinvol om in de gaten te houden of u genoeg ruimte hebt om dit ook te kunnen doen. Veel creditcards worden bijvoorbeeld met een limiet van 2500 euro per maand. Goede tickets voor de 100 meter finale en een avondje sluitingsceremonie voor 2 personen zijn dan al genoeg om gelijk aan uw limiet te zitten. Vaak is het echter wel mogelijk om in overleg met uw creditcard maatschappij de limiet te verhogen, al is dit wel afhankelijk van uw inkomen.

Wat zijn de voorwaarden om een creditcard aan te vragen?

Om een creditcard aan te vragen mag u geen (negatieve) BKR-notering hebben. Meer informatie over een BKR notering kunt u op de site van het BKR vinden. Daarnaast hanteert iedere bank ook zijn eigen voorwaarden om zeker te stellen dat u het bedrag ook daadwerkelijk terugbetaald en vaak wordt er ook naar uw inkomen gevraagd.

Is betalen met een creditcard duur?
Als u de bedragen die u met uw creditcard afrekent binnen een maand weer terugbetaald, is een creditcard niet duurder dan een betaalpas. De enige extra kosten die u dan heeft zijn de jaarlijkse creditcardkosten. Vaak liggen deze kaarten tussen de 15 en 30 euro bij een bestedingslimiet van 2500 euro. Als u echter later dan 1 maand terugbetaald wordt er veel rente (vaak 15 %) doorbelast over het bedrag. Het is dan ook zaak om nooit meer op “krediet” te kopen dan u daadwerkelijk kunt terugbetalen. Let dus altijd op bij uw aankopen!

Is er een alternatief voor de creditcard tijdens de Spelen?

Alleen via ATP kunt u tickets zonder creditcard aanschaffen. Via de officiële organisatie is een creditcard een vereiste om tickets te kopen.

Hoe lang duurt een aanvraag voor een creditcard?

Gemiddeld duurt de aanvraag ongeveer 2 weken. Uiteraard gaat bestellen via internet sneller dan via post.

Waar kan ik creditcards aanschaffen?

Een creditcard die qua prijs én bestedingslimiet erg goed uit de testen komt is de VISA kaart van ASN Bank. Deze kaart kost 20 euro per jaar, en het eerste jaar krijgt u nog 50 % korting ook! De kaart kunt u dan dus het eerste jaar (ten tijde van de verkoop van tickets) voor slechts 10 euro gebruiken. Het voordeel van de kaart is verder dat u een vrij hoge bestedingslimiet kunt selecteren (tot 7500 euro), waarmee u zeker ruimte genoeg heeft voor de aankoop van tickets! Via deze link kunt u meer informatie vinden over de kaart zelf.

Voor ANWB-leden is er nog een veel betere actie te vinden! ANWB heeft momenteel een actie voor haar leden waarin je pas betaalt na je een jaar (dus mocht het onverhoopt niet lukken om tickets te kopen, dan heb je geen kosten). De kosten voor het eerste jaar zijn gratis, en na dit jaar betaal je € 11,50 per jaar (met een maximale bestedingslimiet van € 2500). De creditcard van ANWB kun je via deze link vinden.


  Copyright ©2010, Olympische Spelen Londen.nl | Algemene voorwaarden nieuwsbrief